Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Richard Florida: The Rise of the Creative Class

By   /   December 20, 2012  /   No Comments

Om problemen op te lossen heb je creativiteit nodig. Kleine problemen, zoals het verwisselen van een gloeilamp, iets grotere problemen zoals het hoofd bieden aan concurrentie, en héle grote problemen zoals de crisis rond Griekenland, vragen voor hun oplossing allemaal om creativiteit.

De samenleving wordt steeds complexer. Daarmee worden problemen ook steeds complexer. En dus is dé tijd aangebroken voor; de creatieven van geest. Sterker nog; binnen afzienbare termijn zal de héle economie om creativiteit draaien.

Dat is héél kort door de bocht samengevat het verhaal van ‘The Great Reset’ en vooral van ‘Rise of the Creative Class’. Met die boeken stond Prof. Dr. Richard Florida in één klap op de kaart. Zijn visie raakte een snaar, en dat kreeg een staartje: Tegenwoordig reist Richard Florida de hele wereld over om te spreken bij universiteiten, TED conventions en andere gelegenheden.

Kijkt en luistert u zelf naar de man en zijn visie, in een interview met WSJR:

Wij wensen u prettige feestdagen, en véél creativiteit.

Wow!

.

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *