Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

MFA Lab: Inspiratie voor maatschappelijk vastgoed

By   /   January 11, 2013  /   No Comments

Gemeenten en woningcorporaties stoten, onder druk van de bezuinigingen, maatschappelijk vastgoed af. Zij zien zich daartoe genoodzaakt omdat maatschappelijk vastgoed, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, vaak niet rendabel is.

Wij zouden het zonde vinden als we al die zwembaden, sportzaaltjes, speeltuinen, buurthuizen en al dat andere maatschappelijke vastgoed moesten gaan missen. Juist nu we maatschappij breed zo’n behoefte hebben aan samen zijn, behoefte hebben aan het sociale leven.

Maatschappelijk vastgoed hoeft niet verloren te gaan. Er zijn alternatieven voor de botte saneringsbijl; met een flinke dosis creativiteit laten problemen zich ook oplossen.

Bouwstenen voor Sociaal‘, een platform speciaal voor bestuurders en managers in maatschappelijk vastgoed, nodigde ons uit om op 11 januari in ‘De Plaets’ in het Friese Burgum, de genodigden te inspireren.

Wow! vroeg Toine Nagel om te komen verhalen uit zijn ‘Social Design’ praktijk, en dat deed hij: Toine legde de vinger op de zere plek, liet zien waar het mis gaat en toonde ook aan, aan de hand van een praktijkvoorbeeld, hoe maatschappelijk vastgoed van ‘koud, kil en afstandelijk’ getransformeerd werd tot een succesvol warm en gezellig ‘buurthuis’.

De conclusie na die inspiratie sessie:
Gebouwen realiseren en beschikbaar stellen is een vak. Denken in concepten en het ‘aanjagen’ van concepten is ook een vak. Als vaklieden uit deze twee heel verschillende werelden elkaar weten te vinden, dan heb je binnen de kortste keren oplossingen waarmee veel maatschappelijk vastgoed gered kan worden.

Worstelt u met een maatschappelijk vastgoed vraagstuk? Neem eens contact op met Wow! U bereikt ons via welkom@wow-mail.org 

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →