Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Professor Geert Teisman: Stedelijke ontwikkeling nieuwe stijl

By   /   April 9, 2013  /   No Comments

Prof. dr. ing. Geert Teisman is professor “Public Administration” aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur bij Platform 31.

Bij Wow! hebben we een voorkeur voor ‘verhalen in plaatjes’, en een lichte aversie tegen ‘modellen’, maar het model dat Geert Teisman presenteert maakt het voor functionarissen in het publieke domein glashelder wat er moet gebeuren en wat al aan het gebeuren is:

Niet van boven naar beneden dwingend opleggen, maar hetgeen er vanuit de samenleving ontstaat koesteren en faciliteren. Niet ‘het’ (de beslissing) centraal, maar de gedragen wens centraal, en die wens faciliteren.

In een presentatie gegoten ziet dat er als volgt uit:

Tot zover de theorie. Hoe u die theorie toepast in de praktijk, en wat daarvan de resultaten zijn, daar heeft Wow! verstand van.

Enkele relevante links:

Met dank aan Mathilde Mollenhorst, Strategisch beleidsmedewerker werklocaties @ Provincie Noord Brabant.
    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *