Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Society 3.0

By   /   November 20, 2013  /   No Comments

“When the winds of change blow, some seek shelter, others build windmills” is volgens zijn compagnon een lijfspreuk van Ronald van den Hoff, grondlegger van onder andere Seats2Meet.

Seats2Meet is een werk- en ontmoetingsplaats, en er bestaan al heel wat vestigingen verspreid door het land. Wanneer je een old school ondernemer probeert uit te leggen dat het hele Seats2Meet businessmodel, als je dat zo al mag noemen, is gefundeerd op ‘wederkerigheid’ dan wacht je een reactie vol ongeloof.

“Waarom is van buiten nauwelijks zichtbaar dat hier een Seats2Meet zit?” werd er gevraagd, toen Wow! met een aantal ondernemers een inspiratietochtje organiseerde. “Nou, dat is niet nodig. Mensen kennen deze plek. Ze ontmoetten elkaar online, en spreken hier af en werken hier alleen of samen aan projecten…” luidde het antwoord. Pas later drongen de achtergrond en de implicaties van de vraag tot ons door. Pas later drong tot ons door dat wanneer je in de analoge wereld leeft, er een hele digitale wereld aan je voorbij gaat.

Hoe die wereld eruit ziet en gaat zien dat moeten wij niet uitleggen, Seats2Meet grondlegger Ronald van den Hoff kan dat veel beter. In “Society 3.0” zet hij zijn visie uiteen: We bewegen richting een wereld waarin delen, wederkerigheid, zelfstandige professionals en waardenetwerken zo een paar van de rode draden zijn:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *