Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

“Ruimte voor Ideeën”: De uitslag!

By   /   March 13, 2014  /   No Comments

In oktober (2013) ging ‘Ruimte voor Ideeën’ van start met de bedoeling om de inwoners van Loon op Zand en Waspik de kans te geven om zelf de nieuwe bestemming van hun Rabobanken te bepalen.

In de bankkantoren werd een hoek ingericht als broedplaats. Inwoners werden uitgenodigd om met ideeën te komen, en daar werd maarliefst 55 keer gehoor aan gegeven.

[ foto door: Marie Therese Kierkels ]

Van de 55 idee-inzenders wisten er 11 hun idee tot een uitgewerkt businessplan te maken. Een plan dat zij willen gaan realiseren en waarvoor zij ook campagne wilde gaan voeren.

In januari en februari (2014) werd er campagne gevoerd en kon er door de inwoners van de kernen gestemd worden. Op 28 februari klokslag 12 uur sloten de stembussen. Voor Loon op Zand werden de stemmen geteld door notaris Van Grinsven en voor Waspik werden de stemmen geteld door notaris Gijzen-van Mierlo. Op 11 en 12 maart werden tijdens een feestelijke finale de uitslagen bekend gemaakt door Rabobank De Langstraat directievoorzitter Peter Konijnenburg.

Een impressie van het ‘Ruimte voor Ideeën’ project tot aan de bekendmaking van de stemmen:

[ video door: Niek Pennings & Toine Nagel]

‘Vief’, een idee rond gezond sporten, spelen en bewegen van Sandrine de Meester en Marleen vd Velden, kreeg in Loon op Zand  met een overtuigende 39% van de stemmen het meeste bijval.

( link naar de Vief initiatief beschrijving ) ( link naar: Vief op Facebook )

[ foto door: Jeroen Pulles ]

In Waspik was het Ingrid Holman die met haar plan voor ‘ondernemen, cultuur en zorg op één plein‘ de meerderheid van de stemmen voor zich wist te winnen.

[ foto door: Jeroen Pulles ]

Was in Loon op Zand de betrokkenheid al groot, ruim 19% van de huishoudens bracht hun stem uit, in Waspik leefde ‘Ruimte voor Ideeën’ nóg sterker;  daar bracht 37% van de huishoudens hun stem uit.

Nu bekend is welk initiatief de inwoners graag in hun Rabobank zien breekt voor de ondernemers in spé een periode aan van mogelijkheden verkennen, coalities smeden, businessplannen vervolmaken en afspraken maken. Er zal namelijk samengewerkt gaan worden tussen meerdere initiatieven want geen van de initiatieven is pand-vullend. Naar verwachting zullen omstreeks juni / juli van dit jaar de sleutels overhandigd worden aan de nieuwe gebruikers.

.

Wow! voetnoot 

Coöperatie Wow! is de creatieve denktank en ontwikkelaar van het ‘Ruimte voor Ideeën’ concept. 360 Graden Rond is de opdrachtnemer en de projectleider. De intentie van beiden is om ‘Ruimte voor Ideeën’ als beproefde oplossing, cq als formule, beschikbaar te stellen aan maatschappelijk betrokken gebouw-eigenaren die leegstaand of leegkomend vastgoed in hun portefeuille hebben. Geïnteresseerde gebouw-eigenaren kunnen contact opnemen met Glenn van der Vleuten van 360 Graden Rond (link)

.

Relevante links

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →