Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Corellian in finale ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

By   /   June 13, 2014  /   No Comments

Corellian is goed op dreef met de ontwikkeling van een aërodynamisch product dat ‘grijze’ auto’s een stuk ‘groener’ maakt. Je ziet er niks van, qua rijgedrag merk je er niks van, maar je ‘grijze’ auto wordt er wel 14,7% zuiniger en dus ook schoner van!

Na uitvoerig testen in het lab was het AA-Lease die aan de student-ondernemers twee stuks Volkswagen Up beschikbaar stelde, waarop de Technische Universiteit Eindhoven het Corellian product heeft getest. Het was een praktijktest, wat een reëler beeld geeft van het brandstofverbruik dan de ECE norm die doorgaans gehanteerd wordt en waar vooral de laatste tijd veel discussie over is. De VW Up bleek, in Corellian trim, 14,7% zuiniger en dus ook 14,7% schoner.

De test met de VW Up is onderdeel van een uitgebreid testprogramma. Zo wordt er op 22 juni aanstaande een hele dag getest op de RDW testbaan in Lelystad, en wordt de “Corellian Aëro-kit” al enige tijd onderworpen aan een duurtest op lichte bestelwagens:

Een Peugeot Boxer, een flink formaat ‘aannemers-bus’, zal een jaar lang rijden met de Corellian aanpassing terwijl andere Boxer’s uit dezelfde vloot het zónder die aanpassing moeten doen. In de eerste drie maanden van de test is het brandstofverbruik, en daarmee dus ook de CO2 uitstoot, van de bestelbus met 8% afgenomen.

Mark Tullemans en Sander Kemna, de mannen achter Corellian, noemen dit “een mooi begin” en zeggen daar in één adem achteraan; “maar we zijn niet tevreden voordat we ook bij bestelwagens tenminste 10% reductie kunnen garanderen”. En daar zijn ze nu dus druk mee bezig.

Fleetowners kunnen de personenauto-versie van de “Corellian Aëro-kit” eind 2014 al bestellen. Medio volgend jaar is de personenauto-versie op de consumentenmarkt verkrijgbaar. Rond die tijd zal ook de bestelauto-versie beschikbaar zijn.

In innovatie-land loopt Corellian met zijn “Aëro-kit” resultaten al aardig in de kijker: Eerder wonnen de heren al een “Climate KIC grant” en nu behoort Corellian tot het selecte gezelschap van drie finalisten die in aanmerking komen voor de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs, welke op 26 juni zal worden uitgereikt.

.

Relevante links

.
Wow! voetnoot
De social entrepreneurs van Wow! steunen Mark en Sander en hun Corellian project al vanaf het allereerste begin met raad en daad. Over de rol van Wow! in dit project leest u meer in het volgende artikel:
.

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →