Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

“Ruimte voor Ideeën”: Springplank voor maatschappelijke bedrijvigheid

By   /   July 17, 2014  /   No Comments

“Ruimte voor Ideeën” ontpopt zich als springplank voor maatschappelijke bedrijvigheid: 

[ Klik hier om naar het artikel (PDF) op ‘Maasroute.nl‘ te gaan ]

De wens van Rabobank de Langstraat directievoorzitter Peter Konijnenburg was glashelder: Rabobank gebouwen, die hun bankfunctie gingen verliezen, op een zodanige manier beschikbaar stellen aan de lokale bevolking dat de gebouwen relevante plekken zouden zijn in en voor de lokale samenleving.

Die wens was het startpunt voor “Ruimte voor Ideeën”, een concept dat door Coöperatie Wow! werd bedacht, en door Bureau 360 Graden Rond werd uitgerold. Met het woord “Ruimte” werd oorspronkelijk vooral gedacht aan fysieke ruimte; een gebouw of een openbare ruimte. Maar al snel bleek dat het woord “Ruimte” ook van toepassing was op hetgeen er tussen de oren van de inwoners gebeurde. Het werd; ruimte om in mogelijkheden te denken, ruimte voor initiatief, ruimte om in lokale behoeftes te voorzien, ruimte om de stap naar het ondernemerschap te maken, ruimte om dromen te verwezenlijken.

Dat overkwam ook Suzane Verschure en Judith Baijens. De dames brachten hun “Samen Top” idee in voor het Rabobank gebouw in de gemeente Waspik. Ze volgden de workshops, werkten hun businessplan uit en voerden campagne. Toen half maart de stemuitslag bekend werd gemaakt wisten ze het al: “we hebben weliswaar niet de meeste stemmen gekregen, en het Rabobank gebouw gaat dus naar een ander initiatief, maar het enthousiasme onder de inwoners is zo groot dat we eigenlijk niet anders meer kunnen als van start gaan”.  

Wij hebben de dames, sinds de start van Ruimte voor Ideeën in oktober, leren kennen als echte aanpakkers. En dat het aanpakkers zijn dat blijkt ook wel want de start van hun “Samen Top” initiatief is inmiddels een feit! We denken dat we ook namens Rabobank de Langstraat spreken als we zeggen: Heel veel succes dames, maak er wat moois van!

.

Relevante links en artikelen:

.
Ruimte voor Ideeën in beeld:
Een beeldverslag tot aan de bekendmaking van de stemuitslag:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *