Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Wow! helpt: Studenten met ‘groene’ wedstrijd

By   /   September 24, 2014  /   No Comments

In 80 dagen de wereld rond, op een elektrische ‘motorfiets’. De 80 Day Race (80dr) is een ambitieus plan en een groot avontuur voor een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. “Storm Eindhoven” noemen ze zichzelf, en hun plan behelst heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken:

De wereld verandert. Alles moet schoner en duurzamer. Zo ook mobiliteit. Mobiliteit zelf verandert ook; Behalve dat mobiliteit schoner moet stappen we zo langzamerhand ook af van het idee dat alles met één en hetzelfde vervoermiddel moet. Steeds vaker combineren we bus en trein met auto en fiets om op de plaats van bestemming te komen. De tram en de trein waren al elektrisch, en de bus is dat in sommige steden ook. De fiets is inmiddels elektrisch, en elektrische scooters zijn ook al heel gewoon. Van de traditionele vervoermiddelen is er eigenlijk nog maar één die nog niet elektrisch is; de motorfiets.

Dat daar niet echt een reden voor is dat gaat gaat Storm Eindhoven nu bewijzen door in competitie verband in 80 dagen de wereld rond te reizen op een elektrische ‘motorfiets’. Zelf noemen de studenten de tweewieler een ‘cruiser’ om de simpele reden dat ‘motorfiets’ herinnert aan lawaaierige en rokerige apparaten bestuurd door lieden die zich in het verkeer niet altijd even sociaal gedragen…

Storm Eindhoven gaat bewijzen dat je ook op twee wielen lekker schoon en stil, en ook over lange afstanden, elektrisch kunt ‘cruisen’. Het hogere doel van het team is om hiermee elektrisch vervoer te promoten. Dat de vervoersoplossing ‘Made in Holland’, ‘Made by TU/e’ en mede mogelijk is gemaakt door een groot aantal duurzame sponsoren zal daarbij niet onbelicht blijven.

Binnen Coöperatie Wow! is het Toine Nagel die het Storm Eindhoven team helpt met advies en ondersteuning onder andere op het gebied van marketing- en communicatie.

Meer over de combinatie mobiliteit en duurzaamheid op dit blog:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →