Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Vlinderkind: “Kruip eens in mijn huid”

By   /   December 15, 2014  /   No Comments

“Kruip eens in mijn huid”:

Anderhalf jaar lang gingen we vol aan de bak voor Vlinderkind. Tot het onvermijdelijke moment kwam dat Wow!, in mei 2012, de organisatie en coördinatie van alle PR, promotie-campagnes en sponsor-evenementen over moest dragen aan de vrijwilligers van de stichting. Dat was best even zwaar. Voor de vrijwilligers, want er kwam een enorme workload op hen af. Maar ook voor Wow! want wij moesten ‘loslaten’. Dat dat moment zou komen wisten we al van tevoren, want alleen door de support-periode af te bakenen in tijd kunnen we meerdere kleine goede doelen helpen.

Gelukkig gingen de Vlinderkind vrijwilligers voortvarend aan de slag en het resultaat van hun inspanning is dat de stichting nu, twee en een half jaar na dato, een stevig momentum te pakken heeft:

 

‘RTL Late Night’

Misschien heeft u eerder dit jaar ‘EB icoon’ Bor Verkroost gezien bij Umberto Tan in het TV programma RTL Late Night. (Zo niet dan kunt u Bor’s ‘optreden’ nog even terug kijken: )

NRC

Op 29 november jongstleden publiceerde NRC Wetenschap het artikel ‘stamcel heelt de huid‘. Wat het artikel niet vertelt is dat professor dokter Jonkman en zijn team in het UMCG aan de basis staan van die ontwikkeling. En wat het artikel ook niet vertelt is dat Jonkman en zijn team hun baanbrekende werk kunnen doen door de financiële steun van Stichting Vlinderkind.

Metro

Op 2 december 2014 vertelde Metro, met het artikel ‘Blaren prikken is een ritueel dat bij ons leven hoort‘, het verhaal van Sigrid en haar Vlinderkinderen David en Nathan. (zie foto)

 

En nu…

Kort voor deze golf aan publiciteit vroeg Wow! aan het Vlinderkind bestuur: Wat heb je als stichting nu nodig om een volgende groei-stap te kunnen maken? En; hoe kunnen wij daar bij helpen?

We bespraken de uitdagingen waar de stichting voor staat én we kwamen tot een oplossing: Wow! gaat een één uur durende documentaire maken rond het thema; mens-en-leven met EB. Een documentaire die in de loop van 2016 te zien zal zijn, en die hopelijk gaat leiden tot meer begrip, meer steun en vooral; minder leed.

 

Wil je helpen?

Als je ons, en daarmee Vlinderkind en iedereen met EB, wilt helpen; heel graag! Heb je ideeën, donateurs, decors, contacten of relaties… kom maar op! Alle hulp is welkom! Laat hieronder even een berichtje achter en we nemen snel contact met je op.

 

Vlinderkind

Wow! team (2011, 2012)

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →