Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

LifeTec Group: Kloppend hart

By   /   January 8, 2015  /   No Comments

Stelt u zich eens voor dat u in een laboratorium bent. Zo’n steriele witte ruimte met allerlei apparatuur en mensen in witte jassen. Tussen alle slangetjes, pompen en microscopen ligt een hart. Een organisch hart. Een écht hart. Dat hart ligt daar te kloppen, zelfstandig, zonder pacemakers of andere ‘aanjagers’. Het hart klopt en blijft kloppen, dagen lang…

Het klinkt misschien als sciencefiction maar dit wonderlijke plaatje komt u tegen bij LifeTec Group, een onafhankelijk contract research bedrijf voor de biomedische en academische omgeving, gevestigd in Eindhoven. LifeTec Group nam Wow! in de arm om een groei strategie uit te stippelen. Een groei strategie bedoeld om mensen te helpen, om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren en om nog meer levens te kunnen redden.

LifeTec Group heeft namelijk unieke ‘skills’ in huis: Skills waarmee zij nieuwe medische vindingen snel, en natuurlijk 100% verantwoord, naar de patiënt brengt. Skills vertaald in testomgevingen waarbinnen medical devices getest worden op een manier die maar weinig laboratoria beheersen. Skills vertaald in zeer realistische ‘oefen omgevingen’ voor bijvoorbeeld hartchirurgen en fabrikanten van hartkleppen:

PhysioHeart

Wow! inventariseerde de kennis en de vaardigheden die LifeTec Group in huis heeft, maar ook de zwakke plekken. Wow! ging het gesprek aan met LifeTec Group’s adviseurs en klanten. Wow! onderzocht de internationale ‘medtech’ markt, op knelpunten en op kansen. Alles bij elkaar resulteerde dat in een doortimmerd ‘marketing essentials’ plan, dat de verbeterpunten en het groeipad weergeeft, en dat in het derde kwartaal van 2014 werd opgeleverd.

Inmiddels is LifeTec Group, met dit plan onder de arm, onderweg. Er wordt een nieuwe business-unit geconstrueerd, er staat een verhuizing op stapel, er wordt geautomatiseerd, er worden nieuwe communicatiemiddelen ontwikkeld, en er wordt hard gewerkt aan verdere internationalisering.

Wow! is er trots op dat ze (weer) iets heeft mogen doen dat ertoe doet, en blijft betrokken bij de verdere ontwikkelingen.

 

Relevante links:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →