Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

“First Principles method”

By   /   February 13, 2015  /   1 Comment

Elon Musk (1971) heeft in zijn jonge leven al heel wat innovatieve sporen verdient. Hij is onder andere medeoprichter van online betaalmethode PayPal, de grondlegger van ‘space logistics’ bedrijf SpaceX en de man achter elektrische autobouwer Tesla.

Nu innovatie ook in ons land ‘uber hot’ is, en we met mevrouw Kroes zelfs een ‘speciale ambassadeur voor start-ups’ hebben, is het misschien goed om eens stil te staan bij de ‘roots’ van innovatieve starters. In de optiek van Elon Musk is de “first principes methode” daarvan de basis:

“I think it’s important to reason from first principles rather than by analogy. The normal way we conduct our lives is we reason by analogy. We are doing this because it’s like something else that was done, or it is like what other people are doing. Slight iterations on a theme.”

Nieuw is de “First Principles” methode overigens niet. Naar het schijnt schreef Aristoteles er al over, en ook de woorden “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.” van Albert Einstein lijken er naar te verwijzen.

    Print       Email

1 Comment

  1. Tom poldner says:

    Lilian! Toppe site en helemaal heel hard
    nodig! Warm gevoel! Verbinden doen we veel te weinig,mede door die rotmobiel (contradictie hè), zie je graag eens of en Toine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *