Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Een plek waar je Wow! tegen zegt

By   /   May 6, 2015  /   1 Comment

Een specht roffelt. Vogels tjilpen. Hoog in de lucht klinkt de roep van een buizerd. Door de kruinen van de monumentale eiken heen verlichten zonnestralen de ochtendnevel. Het geurt als een bos na een regenbui.

Tussen de eiken staat een boerderijtje dat in De Efteling niet zou misstaan. Het staat er al eeuwen. De wit gekalkte muren lijken te zuchten onder het gewicht van het rieten dak. De kleine raampjes. De luiken in oud donkergroen. Bukken voor het riet wanneer je binnen gaat. Het geheel doet vermoeden dat er pannenkoeken bereid worden, en dat kan ook best gebeuren, je bent namelijk bij Wow!

Boer en boerin zijn lang geleden al vertrokken. Van de koe huist er nog slechts het portret. Er toeven nu lieden met ambachten waarvan de boer eertijds nooit heeft gehoord. Lieden met verstand van marketing, van technische- en sociale innovatie, van veranderprocessen, bedrijfsculturen en burgerparticipatie. Lieden die bedrijfsmatige, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken oplossen.

Het zijn mensen die weten en geweten combineren. Ze koesteren de balans tussen hoofd en hart. In het hoofd; heel veel kennis en ervaring. In het hart; dingen doen die ertoe doen.

In de boerderij vinden nu ontmoetingen, vergader- en brainstorm-sessies plaats. Het ambachtelijke bouwwerkje doet je de stad vergeten. Stress en hectiek maken plaats voor het gevoel van weekend. Het levenstempo vertraagt. Er ontstaat ruimte voor je diepere ik. Er ontstaat ruimte voor ontspannen momenten. De momenten waarop je vaak de beste ideeën krijgt.

De een vindt het fijn om Wow! lid te zijn omdat zij geen kantoor of personeel wil, maar ‘collega’s’ zou missen. Een ander omdat hij aan de weg timmert en de kennis, de ervaring en de netwerken van zijn Wow! collega’s hem daarbij helpen. Telkens als een project hun hart verwarmt ontsnapt er aan hun lippen een begeesterd “Wow!”. Het gevoel achter die uitroep vinden ze belangrijker dan economische drijfveren, en zo werd Wow! behalve een veelzeggende uitroep ook de naam van hun coöperatie.

Wow! groeit en de ‘cottage’ wordt daarop aangepast: Geholpen door een plantenkas en een paar warme dagen transformeert de tuin tot een cottage-tuin, en de moestuin tot potager. In ‘de deel’ waar ooit de koeien overwinterden zijn study’s gecreëerd. Op de zolder, waar ooit het hooi voor de koeien lag, ontstaat een multifunctionele ruimte.

Terwijl timmerlieden de boerderij transformeren is de grote bonte specht gestopt met zijn geroffel. Hij heeft de korf met pinda’s gevonden. Voor hem bestaat er even niets anders. De specht is niet onder de indruk van de timmerende timmerlieden. Wij zijn dat wel van de specht.

 

Projecten waar je Wow! tegen zegt:

    Print       Email

1 Comment

  1. Lilian says:

    Wow! wat wordt het prachtig. Straks is het niet alleen buiten goed toeven in de tuinkamers en de kas maar ook binnen… geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →