Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

LifeTec Group kiest voor TamTam

By   /   July 30, 2015  /   No Comments

[persbericht]

LifeTec Group kiest voor TamTam

LifeTec Group, een internationaal opererend medisch technologie bedrijf gevestigd in Eindhoven, kiest TamTam als strategisch partner voor digital. In het traject dat tot deze keuze heeft geleid zijn vijf bureau’s geselecteerd waarvan er drie zijn uitgenodigd om een plan van aanpak te presenteren.

“Nee, geen pitches en ook geen RFP’s” zegt interim CMO Toine Nagel “de ervaring leert dat pitches te vaak leiden tot discussie over kosten en over idee-eigenaarschap, terwijl je met RFP’s de deur dicht gooit voor de creativiteit en brainpower van het bureau. Wij zochten een partner waar we tenminste drie jaar intensief mee willen optrekken en hebben er juist daarom voor gekozen om onze ambities en de bijbehorende hurdles open op tafel te leggen. De geselecteerde bureaus is gevraagd om, zo compact als mogelijk, hun plan van aanpak met ons te delen.”

LifeTec Group is van oorsprong ‘contract researcher’. In die hoedanigheid ontwikkelde het bedrijf onder andere het Physioheart platform waarmee een echt hart zelfstandig, helemaal los van het lichaam, blijft kloppen. Met dat platform kunnen hartchirurgen het implanteren van een kunstmatige hartklep oefenen, en kan bijvoorbeeld de werking van hartklepprothesen, geneesmiddelen-afgevende-stents en dottermethoden getest worden.

Het bedrijf werkt voor opdrachtgevers in Europa, de Verenigde Staten, het Midden- en Verre Oosten en wil zijn vleugels uitslaan in de rest van de wereld. Daarvoor zullen activiteiten die nu nog als service bestempeld worden, zoals het certificeren van medical devices en het matchen van investeerders met medtech uitvinders, tot kernactiviteiten verheven worden.

De taak die voor TamTam is weggelegd is breder dan alleen ‘promotioneel digitaal’. Op de ontwikkelkalender staan bijvoorbeeld ook virtual presence en remote surgery. TamTam is als digitale partner actief betrokken bij deze projecten.

“Het samengaan van Supersteil en TamTam kwam voor ons erg goed uit” zegt Nagel “we zijn gecharmeerd van het compacte, creatieve Supersteil, en krijgen daar nu de full service kwaliteiten van TamTam bij. Andersom lijkt LifeTec Group weer erg goed aan te sluiten bij de ‘Europese boutique digital agency’ ambities van TamTam”.

Glyn Duijzer, oprichter Supersteil, nu Accountmanager bij TamTam: “We zijn erg trots dat LifeTec Group voor ons gekozen heeft. In het selectietraject hebben we gemerkt dat het innovatieve karakter van LifeTec Group erg goed aansluit bij TamTam en onze mensen. We kijken er dan ook enorm naar uit om met elkaar innovatieve digitale toepassingen te ontwikkelen die een glimlach toveren op de gezichten van de de klanten van LifeTec Group.”

[einde persbericht]

Contactgegevens

Relevante links en artikelen

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →