Loading...
You are here:  Home  >  What worries us:  >  Current Article

Hulpmiddelen voor ALS-patiënt door bureaucratie vaak te laat

By   /   September 11, 2015  /   No Comments

Hulpmiddelen voor ALS-patiënt door bureaucratie vaak te laat. Patiënten met de dodelijke ziekte ALS moeten soms zo lang op hulpmiddelen zoals rolstoelen en trapliften wachten, dat ze al niet meer nodig zijn. Door bureaucratische gevechten met gemeenten, zorgverzekeraars en andere instanties duurt het soms maanden voor hulpmiddelen worden geleverd. De ziekte verloopt zo snel dat dit soms tot problematische situaties leidt.

Dat zeggen de Stichting ALS Nederland en patiëntenvereniging ALS Patients Connected, die alarm slaan over de situatie. Patiënten met ALS leven gemiddeld nog drie tot vijf jaar. ‘Soms komen spullen pas binnen als iemand al overleden is’ […]

U leest het hele artikel op: De Volkskrant.

——————————–

Dat is toch te gek voor woorden?! Wow! leden maken zich grote zorgen over deze en al die andere vormen van bureaucratie waarbij het protocol leidend is, terwijl de mens lijdend is. Vaak ligt het in de situaties die De Volkskrant schetst niet aan de medewerk(st)ers. Die willen over het algemeen graag helpen. Het zijn de cultuur, de overregulering en de alles verstikkende behoefte aan controle van hogerhand, die maken dat ‘gewone’ medemenselijkheid moet wijken voor procedures en protocollen.

Wat denkt u? Wordt het niet hoog tijd dat we daar samen wat aan gaan doen?

 

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Hoogwater 1995, fietspad tussen Colenbrandersbos en Klaverland overstroomd

“Het water komt”

Read More →