Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

EU parlement stemt: ‘drop any criminal charges’ tegen Edward Snowden

By   /   October 30, 2015  /   No Comments

Edward Joseph Snowden - Bron Wikipedia‘One small step for a man, one giant leap for mankind’ zo zou je de stemming in het EU parlement best kunnen noemen. Met 285 tegen 281 stemde het parlement ten faveure van Edward Snowden. Na afloop riepen parlementsleden de lidstaten op:

“to drop any criminal charges against Edward Snowden, grant him protection and consequently prevent extradition or rendition by third parties, in recognition of his status as whistle-blower and international human rights defender”.

Veel gaat hij daar voorlopig nog niet aan hebben, want eerst zullen de lidstaten gehoor moeten geven aan die oproep. Bovendien achten wij de kans dat Amerika zich daar ook maar iets van aantrekt erg klein. Ondanks de stemming is het gevaar voor Snowden dan ook nog niet geweken. Maar, in ons land kennen we de status van ‘klokkenluider’. Als Den Haag echt zo Europa gestemd is als zij beweert dan geldt die status vanaf nu dus ook ook voor Snowden.

Snowden Tweet - 29-10-2015

Wij zijn gesteld op onze privacy, en we zijn Snowden daarom dankbaar voor zijn persoonlijke offers, en voor al hetgeen er zonder die opofferingen waarschijnlijk nooit aan het licht was gekomen. Hoe Snowden onder zware Amerikaans druk zijn rug recht houdt daar zou Minister Plasterk, ‘winnaar’ van de Big Brother Award, wat van kunnen leren.

Van harte aanbevolen:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Boederij-op-het-dak-1

Trend: ‘agrihoods’

Read More →