Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Wat medewerkers happy maakt

By   /   October 30, 2015  /   1 Comment

Cooperatie-Wow-happy-feetAl zijn nog niet alle bestuurders en sectoren daarvan doordrongen, de tijd van het grote graaien, de bonussen, de dikke lease-bakken, en de andere financiële prikkels is voorbij. Althans waar het aan de werknemers ligt. Die conclusie mag je trekken uit een onderzoek van de Boston Consulting Group onder ruim 200.000 respondenten:

Een goed salaris staat 8e in de top 26 van wat medewerkers zoeken in hun werk en hun werkgever. ‘Additional benefits’ en de auto van de zaak staan op respectievelijk de 24e en 26e plaats.

Waardering. Leuke collega’s. Een goede balans tussen werk en privé, en een goede verstandhouding met hun leidinggevenden. Dát vindt de gemiddelde medewerker het allerbelangrijkst.

Voor bedrijven die dat niet of onvoldoende bieden begint de tijd te dringen. De transitie van paard en wagen naar automobiel was in krap 20 jaar gedaan. De transitie van het  ‘greed is good’ tijdperk naar de ‘nieuwe tijd’ lijkt sneller te gaan.

Bij Wow! zijn we blij met die ontwikkeling, en we zijn blij dat die ontwikkeling met dit onderzoek weer wat tastbaarder wordt. Nu moeten we met zijn allen nog door het na-ijleffect heen. Want wat oneigenlijke drijfveren allemaal aan gevolgen hebben dat is de afgelopen paar weken weer meer dan eens pijnlijk duidelijk geworden.

 

Cooperatie Wow - Boston Consulting Group - wat medewerkers gelukkig maakt

Organisaties die de transitie qua tempo, cultuur en organisatie niet bij kunnen houden, maar die wel ‘een goed hart’ hebben, kunnen rekenen op onze hulp. Leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering horen, profit en non-profit, nationaal en internationaal, en al meer dan 25 jaar, tot het palet van een aantal van de Wow! leden.

Meer weten? U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan deze pagina.

    Print       Email

1 Comment

  1. Beste Lilian,

    Je vindt het onderzoek (onder andere) op:

    http://works.workopolis.com/research/2014/Decoding-Global-Talent-Oct-2014.pdf

    Hartelijke groeten,

    Wow! redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *