Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Mensen op Facebook “are 39% more likely to feel less happy”

By   /   November 13, 2015  /   No Comments

Mensen die geen Facebook gebruiken, zijn gelukkiger dan mensen die de sociale netwerksite wel regelmatig bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, meldt De Telegraaf.

Cooperatie Wow - people on Facebook

De onderzoekers ondervroegen 1.095 Denen over hun Facebook-gedrag. Voor 94 procent van de respondenten maakte een bezoek op de website deel uit van hun dagelijkse routine. Van hen gebruikt 78 procent Facebook meer dan dertig minuten per dag.

Ook vroegen de onderzoekers hoe actief de respondenten waren in het ‘echte leven’ en hoe tevreden ze daarover waren. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst en werd aan één groep gevraagd om het sociale netwerk een week lang niet te gebruiken. Na die week stelden de onderzoekers dezelfde vragen.

Uit de resultaten bleek dat 88 procent van de mensen die geen Facebook gebruikten zich gelukkig te voelen, tegenover 81 procent van de mensen die wel op Facebook actief waren. Daarnaast bleek dat gebruikers meer stress ervaren (54 procent), tegenover 41 procent bij de niet-gebruikers. Ten slotte gaven de niet-gebruikers aan dat ze een rijker sociaal leven hebben en zich beter kunnen concentreren.

Cooperatie Wow - social life

© Nationale Zorggids

  • Download hier het rapport
  • Happiness Research Institute website
Met dank aan Glenn van der Vleuten die ons tipte op dit onderzoek.
    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *