Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

John Cleese on Stupidity

By   /   November 16, 2015  /   No Comments

John Cleese on StupidityJohn Cleese praat, op de typische John Cleese manier, over ‘stupidity’.

Grappig, als je zijn humor weet te waarderen. O zo waar, als je even door de humor heen prikt. Cleese adresseert zijn relaas aan Hollywood en een tv-zender. Maar u kunt vast ook heel veel andere voorbeelden bedenken op wie dit relaas van toepassing is:

 

[ met dank aan Dick de Boom voor de tip ]

Tot slot de serieuze kant:

Door op de volgende link te klikken: “Kruger and Dunning – Recognizing Incompetence” opent u (in PDF formaat) de studie waar Cleese aan refereert. In bepaalde kringen wordt deze ook wel het “The Donning-Kruger effect” genoemd: Het is echt zo, incompetente mensen (h)erkennen hun eigen incompetentie niet… Dat verklaart een hoop niewaar?

 

    Print       Email
  • Published: 3 years ago on November 16, 2015
  • By:
  • Last Modified: November 25, 2015 @ 5:51 pm
  • Filed Under: What inspires us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *