Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

In het ziekenhuis en toch thuis (vervolg)

By   /   November 27, 2015  /   No Comments

Ruud van Iwaarden (van Brainport Development) belde met Toine Nagel (van Coöperatie Wow!): of Wow! Stefan van Rooijen kon helpen.

Stefan, een jonge arts onderzoeker die werkt in het Veldhovense Maxima Medisch Centrum, maakt zich sterk voor kids die in ziekenhuizen liggen. Voor die kids, hun ouders, hun grootouders, hun broertjes, samsung-vrzusjes, vriendjes en vriendinnetjes heeft Stefan iets fantastisch ontwikkeld:

Een virtual reality bril, en als je die bril op je neus zet dan sta je live in verbinding met elkaar. Zo ben je als kind toch een beetje thuis terwijl je in het ziekenhuis ligt, en andersom; zo ben je als ouders bij je kind in het ziekenhuis, ook als je niet fysiek in het ziekenhuis kunt zijn.

Wij vinden het een fantastisch idee waar vast heel veel kids en ouders blij mee gaan zijn dus: Já! Natuurlijk willen wij Stefan helpen! Zeg maar hoe en waarmee.

‘De media’ hadden lucht gekregen van Stefan en zijn uitvinding. Het tv-programma EenVandaag wilde er een exclusief item van maken, en als arts onderzoeker wil je dan natuurlijk dat jij en je uitvinding goed uit de verf komen. Maarja, hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw verhaal goed voor het voetlicht komt, terwijl je nul en geen camera-ervaring hebt?

Wow! voorzitter Lilian Nagel vond Jules Wilhelmus, doorgewinterd woordvoerder en consultant Public Affairs, bereid om Stefan voor te bereiden op wat hem te wachten stond. Die voorbereidende sessie heeft onlangs plaatsgevonden, en inmiddels zitten ook de tv-opnames erop. Stefan van Rooijen en zijn uitvinding waren te zien in de EenVandaag uitzending van 26 november.

Bij Wow! kijken we terug met een voldaan gevoel: We zijn blij dat mensen als Ruud van Iwaarden en Stefan van Rooijen ons weten te vinden. En we zijn blij dat we naast allerlei veelomvattende projecten ook eens ‘gewoon’ met een paar koppen koffie, een paar ‘vrije’ uurtjes, en met mensen als Jules Wilhelmus in ons netwerk, een jonge innovatieve arts onderzoeker en zijn hartverwarmende uitvinding verder kunnen helpen.

Wij zien de blije koppies al voor ons, als Stefan’s brillen worden uitgedeeld op de kinderafdeling!

Iets wat lijkt op Stefan van Rooijen’s uitvinding:

(Zoals gezegd: Dit  lijkt op de vinding van Stefan, maar met een groot verschil: de kids in dit filmpje kijken naar vooraf opgenomen beelden, ont-stressen door het ‘beleven’ van die beelden, en dat bevordert hun genezing. Met Stefan’s uitvindingen zijn de beelden live, en kunnen de kids live kijken naar en praten met hun ouders, rondsnuffelen in hun eigen slaapkamer thuis, met vriendjes kletsen enzovoort enzovoort. Het is het live contact wat Stefan’s uitvinding uniek maakt.)

Bronnen en verwijzingen:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →