Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

Twin Peaks Paradox

By   /   March 9, 2016  /   No Comments

Yanis VaroufakisIn deze ‘talk’ legt Yanis Varoufakis uit waarom politiek niet meer is wat het ooit was. Waarom politici problemen niet oplossen en ook niet op kunnen lossen: Ze zijn namelijk wel ‘in politics’ maar niet ‘in power’. De ware macht ligt bij het bedrijfsleven, het centrum van de economie.

Varoufakis stipuleert dat we in de Westerse wereld er ten onrechte vanuit gaan dat kapitalisme en democratie hand in hand gaan. Hij noemt Singapore’s Lee Kuan Yew, wiens beleid een voorbeeld is voor Beijing, als voorbeeld voor een succesvol kapitalistisch beleid zonder democratie. Vervolgens concludeert hij dat we van dat “zonder democratie” in Europa niet ver verwijderd zijn, en plaatst die stelling in de context van zijn eigen ervaringen: De EU schoof het Griekse democratische proces ter zijde ten faveure van het Europese economische beleid…

Daarna raast hij verder en stapelt een hele serie visies, feiten en conclusies op elkaar waar geen spelt tussen te krijgen is. Enfin, kijkt en luistert u zelf naar Yanis Varoufakis:

.

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Boederij-op-het-dak-1

Trend: ‘agrihoods’

Read More →