Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

SensUs finale – 10 september

By   /   August 1, 2016  /   No Comments

Wij hebben een zwak voor studenten-competities. Zéker als het in zo’n competitie om universitaire studenten gaat die, vanuit verschillende Europese landen en universiteiten, met elkaar de strijd aan binden om iets te ontwikkelen waar we als samenleving ook écht iets aan hebben!

 

ClearBlueMoleculaire biosensoren
Moleculaire biosensoren, daar gaat het over. En mocht u nou denken; “molecu wie?”, die moleculaire biosensoren zijn dichterbij dan u denkt: De bekende zwangerschapstest is zo’n moleculaire biosensor, en het bloedsuiker-test-apparaatje dat veel diabetes patiënten gebruiken ook.

 

SensUs
De competitie heet SensUs, en op 10 september aanstaande bereikt deze zijn climax. Op 10 september vindt namelijk de finale plaats, in Eindhoven, en u kunt daar gratis bij zijn. Wij zeggen: Doen! Want ook als dit nu niet meteen de meest aantrekkelijke besteding van uw vrije zaterdag lijkt, wij denken dat u blij verrast zult zijn als u van dichtbij ziet wat er in eigen land, en voor de echte chauvinisten onder u; in uw eigen Brabant, allemaal gebeurt op dit wetenschappelijke gebied.

 

10 september, vanaf 12:00u
Wat u de 10e september wacht is niet wat je misschien verwacht van ‘een stelletje jongelui in witte jassen’. Het is een échte competitie. Zo’n test heeft namelijk pas zin als deze a) werkt, en b) dat binnen een korte tijd doet. En dat is precies waar de studententeams die zaterdag op beoordeeld gaan worden.

In de SensUs competitie gaat het niet om diabetes- of om zwangerschapstesten maar om ‘nierfalen’, en hoe je dergelijk nierfalen op een slimme manier, zonder weken op lab-uitslagen van ziekenhuizen en laboratoria te hoeven wachten, meetbaar kunt maken.

Deelnemers zijn studenten van de universiteit van Leuven, Imperial College Londen, Technical University of Denmark, Upsala University of Sweden en last but not least Technische Universiteit Eindhoven.

Wow-SensUs-Universities

Behalve strijdende studenten treft u er ook de Nierstichting en de Hartstichting. Maar u treft er bijvoorbeeld ook een flink aantal medtech bedrijven uit de regio en daarbuiten, en een aantal van hen laat zien wat er in hun laboratoria zoal gebeurt. Baie interessant denken wij, want wanneer krijg je nou zo’n kans om eens in de regionale medisch technologische keuken te kijken?

 

Programma

  • De deuren gaan open om 12:00u.
  • De strijd barst los om 13:20u.
  • Om 16:15u worden de prijzen uitgereikt.
  • En om 17:00u zit de dag erop.

 

Wow!
Wow! draagt de studenten en hun competitie een warm hart toe, en dat materialiseren we door op vrijwillige basis hun klankbord te zijn waar het om marketing en communicatie gaat.

De reden dat we hier als Wow! steun aan geven? Nou, wij zouden willen dat staatsecretarissen, ministers, zorgverzekeraars en farmaceuten hier een voorbeeld aan nemen. Terwijl zij druk bezig zijn met elkaar in de haren vliegen, zijn deze jongelui bezig met waar het écht over gaat, namelijk: de toekomst van onze zorg.

 

Relevante links:

  • Wat Wow! eerder schreef over SensUs: Link
  • De website van SensUs: Link
  • Het programma op 10 september: Link
    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →