Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Wetenschappelijke 3D Animaties

By   /   October 28, 2018  /   No Comments

Scientific-3D-Animations-Wow-Cooperative

Wow! produceerde een documentaire film over mensen met de genetische huidaandoening Epidermolysis Bullosa, hun naasten, onderzoekers en zorgverleners.

U leest meer over de film op de Wow! website [link].

Tijdens het maken van de film liepen we aan tegen een probleem: ‘Hoe leg je uit wat EB is?’ Nou ja, door degenen die het hebben er zelf over te laten vertellen. Natuurlijk, dat is ook de bedoeling van de film. Maar het technische verhaal dan? Het verhaal over ‘genetische aandoening’, en dus over genen, over DNA, en over hoe een ‘defect’ in dat DNA dan uiteindelijk zoveel leed veroorzaakt…

Toen we in 2013 voor de Technische Universiteit Eindhoven werkten zagen we al dat er veel wetenschappelijke oplossingen, waaronder medische, vastlopen vóórdat we daar als patient en als samenleving de vruchten van van die oplossingen kunnen plukken. En vaak komt dat vastlopen ‘gewoon’ doordat wetenschappers en onderzoekers enerzijds, en geldverstrekkers anderzijds elkaar niet begrijpen…

Tel mensen met EB die meer begrip verdienen op bij oplossingen die de patient en de samenleving niet bereiken, en dan kom je op het Coöperatie Wow! domein: Maken dat mensen elkaar horen, verstaan én begrijpen, dat is zo’n beetje The Story of our Life:

 

Bent u gebaat bij een Scientific 3D Animation? Weet dan Wow! en het Eindhovense LifeTec Group de handen ineen hebben geslagen:

LifeTec Group Scientific 3D Animations

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *