Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

Het continu referendum

By   /   November 30, 2009  /   No Comments

Échte democratie. Mensen over alles zélf laten stemmen. Een soort ‘continu referendum’… zou dat mogelijk zijn?” werd ons de afgelopen maanden meerdere keren gevraagd.

Wat de vraagstellers willen is, zónder de tussenkomst van persoonlijke- of partijbelangen, de stem van Jan Publiek één-op-één hoorbaar cq zichtbaar maken in Tweede Kamer.

Voor de technische aspecten raadpleegden we een van onze leden die vaker op grote schaal stemmen verwerkt heeft (op  TV, tijdens de Top 2000, tijden 3FM Serious Request en andere grote events). Wanneer u weet dat de ‘opkomst’ aan stemmers voor de Top 2000 ongeveer 4,5 miljoen bedraagt, en daarmee de helft zo groot is als de opkomst bij de Tweede Kamer verkiezingen dan is het antwoord dus; ja. Technisch gezien is dat realiseerbaar.

Maar er is een andere belangrijke vraag die ons eigenlijk meer bezig houdt. De vraag: Is Nederland daar wel aan toe? Zijn wij Nederlanders er wel aan toe om zélf te regeren?

We vonden een inspirerend filmpje dat we u graag laten zien:

 

Zo’n platform neerzetten ‘omdat het kan’, maar zónder dat daar het draagvlak voor is, dat heeft in onze optiek weinig zin. Een platform neerzetten dat van meet af aan gekleurd is omdat het maar een deel van de bevolking bereikt, dát ligt niet in lijn met de overtuiging van de vraagstellers. Dus… zijn wij érg benieuwd naar uw mening!

Wat denkt u? Kunnen we ons land zelf regeren?

Reageren kan hieronder publiekelijk, of vertrouwelijk via email (welkom@wow-mail.org).

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *