Loading...
You are here:  Home  >  What worries us:  >  Current Article

Het Occupy Effect

By   /   November 3, 2011  /   No Comments

Terwijl wij ons aan deze kant van de oceaan vooral druk maken over Griekenland, en we in onze landelijke media weinig horen over bijvoorbeeld Occupy, hebben in Amerika in 1 maand tijd ruim 650.000 mensen hun bankrekeningen opgezegd.

De grootste klappen vallen bij Bank of America en Chase. De aanleiding voor deze ‘rush’ is het voornemen van de grote banken om rekeninghouders $5 per maand in rekening te brengen voor het gebruik van een bankpas. Dat was voor veel Amerikanen de spreekwoordelijke druppel. Sinds de aankondiging op 29 september 2011 hebben zo’n 650.000 Amerikanen hun rekeningen bij Bank of America en Chase opgezegd, waarmee vooralsnog zo’n $4,5 miljard aan tegoeden gemoeid is.

Er heeft zich een actiegroep gevormd die op Facebook zo’n 74.000 leden telt. Deze actiegroep roept iedereen op om hun voorbeeld te volgen en bankrekeningen bij grote banken te sluiten en over te stappen naar zogeheten ‘credit unions‘.

Nou tellen de VS zo’n 310 miljoen inwoners en valt het percentage-gewijs dus allemaal wel mee, voor een Nederlander doet dit alles toch denken aan de oproep van de heer Lakeman waarmee het einde van DSB werd ingeluid…

In deze ontwikkeling zie ik het zoveelste bewijs dat ‘het volk’, vooral in het midden-oosten en in het westen, niet meer met zich laat sollen.

Bronnen: Business Insider | Credit Union

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Hoogwater 1995, fietspad tussen Colenbrandersbos en Klaverland overstroomd

“Het water komt”

Read More →