Loading...
You are here:  Home  >  What makes us Wow! (Wow! projects & news):  >  Current Article

ABK: Kunstenaars met Storytelling

By   /   September 30, 2012  /   No Comments

Beeldhouwers vertellen hun verhaal middels beelden, sculpturen en installaties. Voor de kunstliefhebber is het verhaal achter de kunst vaak net zo belangrijk als de kunst zelf. Het kunst-object, zonder het verhaal, is dus eigenlijk maar de helft van wat de liefhebber in kunst zoekt…

Voor kunst en cultuur is het bovendien een tijd van ingrijpende veranderingen. Een van die veranderingen is dat kunst minder vaak in een galerie wordt gekocht. “En dan zul je als kunstenaar op andere manieren jouw verhaal moeten kunnen vertellen” redeneert marketing expert -en Wow! lid- Toine Nagel.

Deze combinatie van inzichten vormden voor Wow! de aanleiding om “Storytelling” voor te dragen als thema voor de studiemiddag van het ruim 60 leden tellende Amsterdams Beeldhouwers Kollectief (ABK).

Wow! vond Storytelling goeroe Henk Hofman (foto links) bereid om de leden van het ABK mee te nemen in zijn vertelkunsten. Henk mobiliseerde ‘De held in je eigen verhaal’ auteur Mieke Bouma en zo kwamen er op 16 september 2012 werelden bij elkaar die elkaar normaal gesproken niet snel zouden ontmoeten.

Die bijzondere ontmoeting trok ook de aandacht van redacteur Christine Lucassen, die er in het Financieele Dagblad van 29 september een artikel aan heeft gewijd.  Waarmee de toegevoegde waarde van Storytelling meteen ook in de praktijk werd bewezen.

——————————————————————————————————————–

Wow! draagt kunst, cultuur en erfgoed een warm hart toe. Waar mogelijk steken Wow! leden de handen uit de mouwen om kunstenaars, musea, maar bijvoorbeeld ook provincies en andere bij kunst en cultuur betrokken partijen een handje te helpen.

——————————————————————————————————————–

Linkjes:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

"Veenbrand" foto

“Veenbrand”

Read More →