Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

Vreedzaam samenleven begint op school

By   /   June 2, 2013  /   No Comments

Beste Wow! leden,

De situatie in het Midden-Oosten neemt steeds onheilspellender vormen aan. De wereld staat er machteloos tegenover. Een brief van Erik van Praag, directeur van Hope Flowers School, een diep spiritueel denker, gaf me hoop dat er verbetering komt. Ik citeer hierbij zijn brief.

“Een jaar geleden heb ik jullie steun gevraagd voor de Hope Flowers School in Betlehem. De Hope Flowers School houdt onversaagd vast aan het ideaal van vreedzaam tezamen leven in Israël en Palestina: Israëli’s en Palestijnen; Joden, Christenen, Moslims en ongelovigen. Zij brengen dat dagelijks in praktijk bij hun onderwijs aan kinderen van 5-12 jaar. Daarnaast zijn zij de meest outstanding school op de Westoever op het gebied van traumaverwerking en remedial teaching. Zij vormen zodoende een dam tegen haat en geweld. Maar financieel wordt het voor hen steeds moeilijker om het werk voort te zetten.

De economische situatie op de Westoever is zo slecht geworden, dat de meeste ouders niet meer in staat zijn het schoolgeld te voldoen. Daarom worden ze steeds afhankelijker van steun uit het buitenland: in het bijzonder via hun steunpunten in Israël, Nederland, de Verenigde Staten, Zwitserland en Engeland. Daaruit worden de uiterst bescheiden salarissen van de directie en leerlingen betaald, de meest noodzakelijk kosten van leermiddelen en huisvesting, en drie warme maaltijden voor de leerlingen per week (als je honger hebt is het moeilijk leren, laat staan nadenken over vrede).

Steun aan de Hope Flowers School is een van de efficiëntste manieren om bij te dragen aan een betere wereld. Er blijft niets aan de strijkstok hangen! Maar afgezien daarvan, vele oud-leerlingen, op de Westoever en elders, verspreid over de hele wereld, werken aan de opbouw van een vreedzame wereld.”

Na lange aarzeling doet hij daarom opnieuw een beroep op me. Wellicht is er iemand die graag iets wil bijdragen, hoe gering ook, ze zijn er reuze blij mee.

Bezoek voor meer informatie de website van de Hope Flower School of van Erik van Praag.

Financiële bijdragen kunnen worden overgemaakt naar:
Stichting Ontwikkeling Mondiaal Leiderschap
Banknummer: 697323315
Javakade 162
1019 RW Amsterdam
Tel. +31 (0)20 6202285

Hartelijke Groet,

Paul de Blot SJ
Hoogleraar Business Spiritualiteit
Nyenrode Business Universiteit

    Print       Email
  • Published: 11 years ago on June 2, 2013
  • By:
  • Last Modified: October 23, 2013 @ 10:47 am
  • Filed Under: What inspires us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Boederij-op-het-dak-1

Trend: ‘agrihoods’

Read More →