Loading...
You are here:  Home  >  What makes us think:  >  Current Article

Zijn er nog banen in de toekomst?

By   /   June 18, 2013  /   No Comments

Econoom Andrew McAfee bestudeert de impact van informatietechnologie op bedrijven en op de samenleving. In een TED-talk geeft hij zijn voorspelling over hoe onze ‘banen’ er in de toekomst uit zullen zien.

Sommigen zullen in zijn verhaal vooral science fiction zien. Anderen zien er een aanleiding in om aan het denken te slaan. Denken over de houdbaarheid van onze ouderwetse economie. Een economisch model waarvan we ‘deep down’ eigenlijk best weten dat er nooit meer banen voor iedereen zullen zijn.

Niet voor iedereen een baan, is dat slecht? Is een baan tegen die tijd eigenlijk nog wel nodig?

—————————————————————————————————————-

Relevante links

  • Een andere invalshoek: Net als econoom Andrew McAfee bestudeert MIT professor Sherry Zimmerman Turkle de impact van informatietechnologie op mens en de maatschappij, maar benaderd vanuit psychologisch / sociologisch perspectief. Zij schreef er meerdere boeken over. Mevrouw Turkle waagt zich in haar boeken niet aan voorspellingen, de impact in het heden is al heftig genoeg: Sociale vaardigheden die onderontwikkeld blijven. Jongelui die niet met hun emoties om kunnen gaan. Mensen met grote sociale netwerken, maar nauwelijks vrienden… [De link naar het artikel: Connected but Alone ]

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *