Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

Kinderombudsman; ‘idioot’ dat asielkinderen worden uitgezet

By   /   May 7, 2014  /   No Comments

Kinderombudsman Marc Dullaert gaat de dossiers openbaar maken van tientallen kinderen die in zijn ogen ten onrechte geen gebruik kunnen maken van het kinderpardon. Hij neemt die stap, omdat staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) niet heeft gereageerd op zijn oproep opheldering te geven over de gevolgen van de uitvoering van het pardon.

Dullaert zegt in de Volkskrant dat de manier waarop het kabinet het kinderpardon uitvoert een snel groeiend verzet oproept.

Hij sluit zich aan bij de protesten van mensenrechtenorganisaties en steeds meer burgemeesters. De Kinderombudsman vindt het ‘idioot’, dat asielkinderen die langer dan 5 jaar in Nederland zijn toch worden uitgezet, omdat zij onder toezicht van een gemeente stonden, in plaats van onder het vereiste rijkstoezicht.

‘Deze kinderen waren gewoon op school, ingeschreven, gingen naar sportclubs, er was contact met een maatschappelijk werker. Zij waren dus wel degelijk in het zicht van de overheid’, aldus de Kinderombudsman.

Enkele weken geleden stuurde Dullaert een brief naar Teeven waarin hij om opheldering vroeg. De staatssecretaris heeft de brief nog niet beantwoord. Daarom brengt de Kinderombudsman binnenkort op zijn website de dossiers in samengevatte vorm naar buiten.

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Boederij-op-het-dak-1

Trend: ‘agrihoods’

Read More →