Loading...
You are here:  Home  >  What inspires us:  >  Current Article

Foodsharing

By   /   April 15, 2016  /   No Comments

foodsharing.de - 3Overal op de wereld ontstaan leuke, eigentijdse, betrokken initiatieven. Natascha tipte ons op ‘street fridges’, een initiatief dat klein begon en inmiddels echt een vlucht neemt. Het idee is simpel: Restaurants, supermarkten, groenteboeren en -telers, bakkers, eigenlijk iedereen die iets doet met voedsel, creëren een plek. Vaak is dat een koelkast, en in die koelkast worden de ‘leftovers’ gelegd. Wie wil, die haalt ze daaruit:

‘Street fridges’ is dus niet alleen iets voor arme landen of voor arme mensen. In Duitsland en Zwitserland zijn er al vele honderden outlets, en het centrale thema daar is ‘een rem op voedselverspilling’. Kijk maar eens op Foodsharing.tv

 

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Boederij-op-het-dak-1

Trend: ‘agrihoods’

Read More →