Loading...
You are here:  Home  >  What worries us:  >  Current Article

Hidden Secrets of Money

By   /   November 14, 2013  /   No Comments

‘Hidden Secrets of Money’ is een dik aangezette, typisch Amerikaanse serie video’s. In de kern een complottheorie, zoals u er zoveel vindt op het internet. Maar tegelijkertijd is het een prima uitleg over hoe financiele instrumenten in elkaar steken, en daarmee een prima uitleg over het fundament onder de financiële wereld.

Houdt u van complottheorieën, dan is ‘Hidden Secrets of Money’ iets voor u. Maar ook als u zich afvraagt hoe het financiële systeem tot stilstand kon komen in 2008, of hoe het systeem in elkaar steekt dat het ‘Libor Schandaal’ mogelijk maakte -en zo kunnen we nog wel een paar voorbeelden noemen- dan vindt u in episode 4 een hoop nuttige informatie:

Weet u, de kredietcrisis, de economische crisis, of hoe het ook wilt noemen. Dat is geen oorzaak, dat is een gevolg. Het gevolg van een vertrouwenscrisis. Want zoals u ook in het filmpje heeft kunnen zien, ons hele monetaire systeem is gestoeld op vertrouwen en daarmee is onze hele economie gestoeld op vertrouwen. Dat vertrouwen is weg, en niet zonder reden.

Nuchter

Na deze ‘vette’ complottheorie, die misschien toch wat minder ‘complotterig’ is dan deze lijkt, nog een nuchtere analyse door David Harvey:

Relevante artikelen;

 

    Print       Email
  • Published: 10 years ago on November 14, 2013
  • By:
  • Last Modified: November 28, 2013 @ 11:45 am
  • Filed Under: What worries us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Hoogwater 1995, fietspad tussen Colenbrandersbos en Klaverland overstroomd

“Het water komt”

Read More →