Loading...
You are here:  Home  >  What worries us:  >  Current Article

“We zijn het zat!”

By   /   May 2, 2014  /   No Comments

“Banken, bonussen, bezuinigingen en een toenemende ongelijkheid in de samenleving zorgen voor een groeiend gevoel van onbehagen onder burgers… Banken lobbyen uiterst succesvol tegen nieuwe regelgeving… politici zijn vooral bezig met dagkoersen… het verschil tussen rijk en arm neemt verder toe… De bezuinigingen en de groeiende ongelijkheid leidt tot een nieuwe klasse ontevreden burgers, die zich niet vertegenwoordigd voelen door de politiek…”

.

Bron: VPRO Tegenlicht

 

Wow! voetnoot

Wow! besteedt haar energie liever aan ‘doen’ dan aan ‘duiding’ en daarom zijn we blij dat VPRO Tegenlicht het verborgen onbehagen zo treffend in beeld brengt. Voor wie het horen wil, en voelen kan, is duidelijk wat er speelt én wat er moet gebeuren. Wat ons bezig houdt is dat er heel veel onbehagen is en dat maar heel weinig van dat onbehagen de oppervlakte bereikt. Uit gedragingen en besluiten is af te leiden dat veel van het smeulende onbehagen onze leiders in de politiek, de publieke en de private sector ontgaat.

De politiek, bankbestuurders, bestuurders van lokale overheden en de publieke sector vlijen de derrières op een kruidvat waarvan de lont al geruime tijd geleden is ontstoken. De aansluiting tussen de leiders en degenen die zij leiden is zoek, en dat is wat je noemt een contradictio in terminis. Hoe lang nog voordat de brandende lont het kruit bereikt, en de rellen uit de jaren ’80 zich gaan herhalen?

 

Relevante artikelen en linkjes

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Hoogwater 1995, fietspad tussen Colenbrandersbos en Klaverland overstroomd

“Het water komt”

Read More →