Loading...
You are here:  Home  >  What worries us:  >  Current Article

Regelcultuur… 80.000 zzp-ers zonder werk

By   /   May 16, 2014  /   No Comments

“80.000 zzp-ers in de zorg kunnen door toedoen van de Belastingdienst hun werk niet meer doen…”

Dat is de strekking en de aanleiding voor een petitie die we vonden op Petities24.com, waar al ruim 5.100 mensen hun handtekening onder hebben gezet. We kennen de ins and outs niet en willen daarom niet al te hard van oordeel zijn, maar dit lijkt toch verdacht veel op een staaltje oerhollandse regelcultuur:

Van de genoemde 80.000 zzp-ers zitten er nu dus heel veel zonder werk. Die mag u dus als verkapte werklozen optellen bij de ‘slechts’ 690.000 werklozen die we al hadden. De zorg staat aan alle kanten onder druk van de bezuinigingen, en de private oplossing die deze zzp-ers bieden is hard nodig om de zorg draaiende te houden. Dit gaat dus gevolgen hebben voor de zorg aan uw bed. Onze koning sprak in zijn rede over de “participatie samenleving” waar Rutte en de zijnen zwaar op inzetten. En dan is het toch op zijn minst bijzonder te noemen dat de “participatie” van zzp-ers in die “samenleving” door de ambtenaren van diezelfde Rutte onmogelijk wordt gemaakt.

 

Andere relevante artikelen op dit blog:

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You might also like...

Hoogwater 1995, fietspad tussen Colenbrandersbos en Klaverland overstroomd

“Het water komt”

Read More →